perjantai 10. helmikuuta 2023

Lapset kertovat

Tällä viikolla vietetään mediataitoviikkoa ja sen kunniaksi lapset ovat päässeet kertomaan viikon touhuista.

 "Maalataa. Lunta". "Laatikkoa". "Sotkettiin!" "Vaakoista. Sinistä", näillä sanoilla lapset kertoivat maanantain maalaustouhuista.

Maanantaina vietettiin myös saamelaisten päivää. "Video!" "Lastenohjelma", lapset kertoivat päivästä. Katsoimme aamulla jakson Unna Junnaa, joka on saamelainen lastenohjelma.


"Kynäjuttu!" "Piirrettiin". "Linna". "Ympyröitä", näin lapset kertoivat tiistain piirtohommista tabletilla.


"Rakennetaan majakkaa", lapset hihkaisivat dubloleikeistä.
"Ystävänpäiväkukat!" hihkaisi toinen dubloleikistä.


"Tää on iloinen, tää on surullinen, tää on vihainen, tää on peloissaan". "Luettiin". "Surullinen". "Kettu"'. "Silitettiin", näillä sanoilla lapset kertoivat keskiviikon tunnetuokiosta, jossa aiheena oli suru.


"Kettu!" "Minun kettu". "Jumpattiin". "Juostiin! Iloisia". "Surullisia, kävelettiin". "Riehuttiin". "Karattiin". "Revontulihuivi". "Lumiukko!" "Pakkaspoika", näillä sanoin lapset kertoivat torstain jumpasta, kun juoksimme oikealle eläimelle, liikuimme duurin ja mollin mukaisesti joko iloisesti tai surullisesti ja musisoimme laululeikkejä. Ei, kukaan ei karannut.


"Mainoksia". "Luettiin". "Salmikarkki". "Vaatteita, t-paita". "Sohvia". "Ruokaa". "Syötävää", lapset kertoivat mainoksista, joita lueskelimme jumpan jälkeen.


"Luettiin noita satuja". "Kirjoja". "Palomies ja toinen palomies". "Yksi. Yksi. Kaksi". "Mä piirsin tota". "Piirrettiin.. öö.. väritettiin". "Mäki väritin". "No niitä autoja". "Tommosia ambulansseja, poliisiautoja", lapset kertoivat perjantaista, kun kävimme läpi 112-päivää, jota vietetään 11.2.


"Helmi". "Purkki täynnä", saimme myös pukemispurkin täyteen! Olemme jutelleet lasten kanssa tulevasta palkinnosta ja kyselleet, mitä he haluaisivat palkinnoksi. Ideana lapsilta tuli metsäretki ja piparien leivonta, mitähän kivaa näistä ideoista keksimme.. Lapset saavat palkinnon viikolla 8.


Mukavaa viikonloppua.