perjantai 17. maaliskuuta 2023

Viikon 11 touhut

 Viikko alkoi yhteisellä satuhetkellä. Luimme kirjan Tomppa ja tohtori Korva. Kirjaa lukiessa mietimme, mistä meiltä löytyy korvat, nenä ja suu. Juttelimme myös siitä, kuinka kipeänä pitää levätä kotona ja käydä tarvittaessa lääkärissä.

Tiistaina musisoimme erilaisten aistilaulujen parissa. Lauluissa etsimme silmiä, korvia, nenää, suuta ja paikkaa, missä kutittaa eniten. Tuokion loppuun otimme lasten toiveesta Elefanttimarssin ja Soittorasian. Iltapäivällä olikin lasten toiveesta tanssia ja musiikkia Frozenin ja Muumien tahdissa.

Keskiviikkona kävimme läpi kuuloaistin. Etsimme omat korvat ja totesimme, että emme kuule mitään, jos korvat tukkii. Luimme kirjaa kuuloon liittyen ja mietimme, millainen on hyvä voimakkuus äänelle; huutaminen sattuu korviin, kuiskausta ei aina kuule mutta normaali sisä-ääni on loistava. Lopuksi tunnistimme eri kulkuneuvojen, soittimien ja eläinten ääniä. Osasimme hienosti tunnistaa äänet.


Laulupiirsimme liiduilla laulun Luistimet jalkaan tahdissa. Laulupiirtäessä taustalla soi musiikki ja musiikin soidessa piirsimme luistinten jälkiä paperille. 


Torstaina jumpassa juoksimme mainitulle kehonosalle; silmä, nenä tai korva. Tämän jälkeen liikuimme rummun rytmin mukaan; hitaasti soidessa tömistelimme ja kovaa soidessa juoksimme. Kuuntelimme myös eri eläinten ääniä ja liikuimme niin kuin ne liikkuivat kontaten, lentäen ja laukaten. 


Pelasimme viikolla myös muistipeliä ja yritimme etsiä eläimille oikean eläinkaverin.
Perjantaina pari lasta aloitti arvioinnit meidän touhuista vanhempien kanssa käytäviä arviointikeskusteluja varten ja kivaa kaikkien mielestä on olla Peikonpesässä ja lähes kaikki tekeminen on kivaa


Muuten perjantai meni leikkiessä ja ennen ulkoilua oli satuhetki ja kuunneltiin myös pari aisteihin liittyvää laulua.

Mukavaa viikonloppua!
Ensiviikolla jatketaan uusien aistien parissa ja aloitellaan pääsiäisaskartelut.