perjantai 21. huhtikuuta 2023

Kevät!

 Maanantaina tutustuimme kevään merkkeihin. Mietimme yhdessä, mistä kevään tunnistaa ja lapset osasivat hyvin nimetä nurmikon, auringon ja sen, että lumiukot sulavat. Nimesimme myös keväällä olevia juhlia, kuten pääsiäinen sekä keväällä tarvittavia vaatteita, kuten sadevaatteet. Luimme myös kirjan Kaniini etsii kevään, josta tunnistimme yhdessä kevään merkkejä.

Tiistaina kertasimme sateenkaaressa olevia värejä. Osasimme hienosti nimetä värit. Kertauksen jälkeen askartelimme sateenkaaripilvet. Leikkasimme oman pilven itse ja maalasimme jäätelötikut sateenkaaren värein. 

Keskiviikkona musisoimme kevätlorujen parissa sekä tanssimme värilauluja. Lopuksi suuntasimme sateenkaaren taloon värihuivien kanssa. Oi sitä värien juhlaa!

Keskiviikkoaamuna aamupalapöydässä eräs lapsi huomasi sateenkaaren ilmestyneen ruokapöytämme pintaan. Aurinko taisi osua sopivasti vesilasiin ja saada heijastuksen aikaiseksi.


Keskiviikolla iltapäivästä oli vapaata sormimaalausta sateenkaaren väreillä. 

Torstaina vietimme vuorovaikutusleikin ulkona. Vuorovaikutusleikissä harjoittelimme ohjeiden kuuntelemista ja niiden noudattamista, kun leikimme vihreää ja punaista valoa. Punaisella piti pysähtyä ja vihreällä sai liikkua annetun ohjeen mukaisesti. Toisena leikkinä oli Nalle käskee -leikki ja teimme mitä Nalle milloinkin pyysi, kuten konttaamaan, hyppimään ja kävelemään.

Torstaina kävimme kävelyretkellä. Kiersimme korttelin ja loppu-ulkoilun leikimme Laivapuistossa, jossa mielipuuhaa olikin keinuminen.

Perjantaina loruttelimme kevätaiheisia loruja. Saimme vuorotellen kurkkia lorupussiin ja tunnistimme lorukorttien kuvissa olevia asioita. Innostuimme laulamaan kaksi ötökkäaiheista laulua: kärpänen istui polvella ja muurahaisten muori.


Viikolla olemme saaneet nauttia aurinkoisista keleistä sekä hiekka- ja kuraleikeistä. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon Niinan kanssa. Aurinkoista viikonloppua kotiväelle.