perjantai 14. huhtikuuta 2023

Kevättä kohti...

 Pääsiäisen jälkeen kertasimme aisteja erilaisten jo tutuksitulleiden aistilaulujen kera ja kuuntelimme sekä tunnistimme mm.eri eläinten, kulkuneuvojen ja soittimien ääniä.

Tällä viikolla on meidän ryhmän vuoro käydä leikkimässä legomaailmassa matkustaen mm.Syylari cityyn, dinomaahan, safarille ja maatilalle.    

Musiikissa lauloimme ja soitimme jo kevätlauluja. Puro puhelee laulun aikana jokainen sai vuorotellen soittaa sadeputkea, se oli uusi jännä soitin. Uudessa soitinlorussa soittimina triangeli, klaveesit ja rytmimunat. Opeteltiin kevätloruleikkiä "kevät kurkkii piilostaan"


Kivat leikit ulkona ja sisällä...ulkona suosikkileikit tietysti veden sekä lätäköiden kanssa ja sekös on selvä keväänmerkki :) 

Torstaina alkoi vihdoin ja viimein vuorovaikutusleikki, kun koko ryhmä kasassa.
Käytiin säännöt, hoivahetkellä lapsi sai "lempivärimaalauksen", käveltiin tuntoalustoja pitkin ja rikottiin saippuakuplia ja lopuksi herkuteltiin vesimelonit.
Ennen vuorovaikutusleikkiä käytiin kävelyretkellä ja siellä vähän jumppailtiin ja kerättiin "aarteita"yhteiseen kasaan. Lunta oli jo hyvin sulanut pois, joten löytyi mm.kiviä, keppejä, käpyjä...

Herneenversot laitettu kasvamaan ja innolla seuraamme niiden kasvua...

Perjantaina tutustuimme väreihin lajittelemalla pikkudinot oman värisiin pesiin ja munat omien kanojen luokse. Hienosti sujui ja jokainen löysi oikeat värit. Kuuntelimme muutamat väriin liittyvät laulut ja lapset kertoivat, että punainen on omena, mansikka, kirsikka ja puolukka. Sininen on taas mustikka, taivas ja auto. Valkoista on lumi ja pupu, kun taas keltainen on banaani ja aurinko. Vihreitä ovat päärynä, nurmikko ja viinirypäle.

Ensi viikolla jatkuu väreihin tutustuminen mm.askartelun merkeissä ja musiikissa.

Aurinkoista viikonloppua☀