perjantai 12. toukokuuta 2023

Aurinkoa ja lämpöä sekä tarinallisen leikin aloitusta ☀

Tällä viikolla on aloitettu kevätjuhlaesitysten harjoittelu ja vihdoinkin ollut ihanan aurinkoisia ja lämpimiä kelejä ulkoilla. Ollaan ulkoiltu myös isolla pihalla ja siellä kivointa on päästä keinumaan ja leikkimään isoilla hiekkalaatikoilla.


Aloitettiin myös tarinallinen leikki, mikä mukautetaan kirjaan "Miina ja Manu lohikäärmeenluolassa" Tarinan jälkeen jokainen sai valita itselleen dinosauruksen, joka kulkee lapsen mukana retkillä, joita alamme tekee vähintään kerran viikossa. Saa nähdä minne kaikkialle lapset ja dinot pääsevät retkeilemään...se selviää viikkojen aikana...


Kevään viimeisellä kynttilähetkellä kuulimme tarinan luomisesta ja lapset pääsivät osallistumaan viemällä tarinaan kukkia ja eläimiä.Dinosauruksille on rakennettu omat pesät...maalattu ja "sisustettu" ja heti alkoi kivat leikit :)


Torstaina veimme dinot metsään retkeilemään. Metsässä syntyi mukavat dinoleikit, kun dinoille rakennettiin pesä, dinot ruokailivat luonnossa ja kiipeilivät niin puissa, niiden oksilla kuin narujen päällä. Retkeltä ei olisi millään malttanut lähteä takaisin päiväkodille.


Iltapäivällä pidimme viimeisen vuorovaikutusleikin. Vuorovaikutusleikissä pompotimme ilmapalloja viltin päällä ja leikimme lasten kestosuosikkia - pallosadetta! Samalla tuli harjoiteltua yhteistyötaitoja.


Perjantaina luimme kirjan Minulla on hirmulisko ja väritimme dinosaurus-värityskuvat.


Aurinkoista viikonloppua.