perjantai 23. helmikuuta 2024

Hiihtolomaa edeltävä viikko

 Viikko alkoi leikkipäivällä sekä 3-vuotissynttäreillä. Synttärisankari toi kotoa Pikku hiiri ja syntymäpäivälahja nimisen kirjan, joka luettiin porukalla. Laulettiin paljon onnea laulu sekä posteljooni antoi kortin. 

Tiistaina tutustuttiin miniversoon pupu ja orava näytelmällä. Orava oli rakentanut palikoista tornin jonka pupu rikkoi kun halusi itselleen myös palikoita. Lasten kansssa pohdittiin tekikö pupu oikein ja mitäs nyt pitäisi tehdä. Hienosti lapset osasivat kertoa että anteeksi pitäisi pyytää ja että palikat voi jakaa niin että molemmille riittää.

Keskiviikkona leikittiin viime viikolta tuttuja ystävyys lauluja. Uutena lauluna otettiin tule ystäväksi näin leikki.


Mielikuvitusjumpassa vietettiin pupuperheen siivouspäivää. Kerättiin (pallot) tavarat pois lattialta. Rullattiin matot (kierittiin lattialla), pyyhittiin pölyt (huiveilla), imuroitiin (konttaamalla), pestiin lattiat ( hypähdellen pitkin salia), puisteltiin pölyt itsemme päältä (käymällä kehonosia läpi ja hyppimällä), lopuksi rentouduttiin kovan siivousurakan päätteeksi (aikuinen silitti pensselillä).
Perjantai aamu alkoi pöytäliinan silityksellä. 

Satuhetkellä luettiin Milla oppii jakamaan lelunsa kirja. Se oli ihan hyvä muistutus että myös täällä päiväkodissa lelut on yhteisiä ja kaveritkin saa käyttää niitä. Ja muistutus myös siitä kun kotoa tuo omia leluja niin pitää antaa myös muiden leikkiä niillä. 

Ensi viikolla Niina ja Henna lomailee vuorotellen muutaman päivän. Eero on silloin apuna ryhmässä. Hiihtolomalaisille hyvää lomaa ja muille hyvää viikonloppua!