perjantai 25. elokuuta 2023

Neljäs viikko

 Maanantai yksi lapsi toi mukanaan kirjan, mikä luettiin yhdessä ennen ulkoilua.


Lauantaina vietetään poliisi-päivää, joten tiistaina katsoimme yleareenasta poliisiautosta pienen pätkän ja lopuksi väritettiin poliisiautot ja lapset tiesivät, että poliisiauto on väriltään sininen. Ennen ruokailua luettiin kirja poliisiauto Varma.
Keskiviikkona otettiin laulupiirtämistä. Ensin niin että kuvitteellisesti piirrettiin kynällä ilmaan laulun mukaan. Laulussa laulava kynä hiipi, pomppi, tanssi ja pyöri. Kun tuli stop piti pysähtyä. Vielä ennen paperille piirtämistä kuviteltiin että itse oltiin kyniä ja päästiin pyörimään, pomppimaan jne ohjeen. 
Torstaina käytiin ensimmäistä kertaa tänä syksynä jumppasalissa. Oltiin pallosadetta eli musiikkisoi ja aikuinen kaatoi ison määrän palloja lattialle ja sitten kerättiin ne porukalla takaisin laatikkoon. Sekä lähdettiin ajelulle. Vanteet oli meillä rattina ja ajeltiin pitkin salia hälytysajoneuvo musiikin tahtiin. Sekä viime viikolta tuttuja leikkejä oli kun liikuttiin eritavoin (kävellen, hiipien, juosten...) ja sitten tuli stop ja pysähdys. Sekä juostiin mustikka tai mansikka kuvan luokse. Ennen ruokaa luettiin Miina ja Manu luontoretkellä kirjaa. Lauantaina vietetäänkin Suomen luonnon päivää.
Perjantaina jatkettin Suomen luonnon aihetta kuuntelemalla Kielinupuilta Suomalainen metsä laulu. Laulussa laulettiin meidän metsissä asuvista eläimistä; karhusta, oravasta, tikasta,jäniksestä, hirvestä.. Tutustuimme myös Röllin pihalla olevaan metsään. Kannon lähettyviltä löytyikin mielenkiintoisia sieniä. Sekä osasimme kiivetä isolle kivelle. 

Aurinkoista viikonloppua!