perjantai 9. helmikuuta 2024

Blogi lasten kertomana

 Tällä viikolla on vietetty mediataitoviikkoa. Tällä kertaa lapset saivatkin kertoa meidän viikosta tänne blogiin. Mitä kaikkea ollaan touhuttu...

"Oltiin uunissa, pein näin jalkoja. Henna kirjoitti. Laittoi meidät uuniin. Oli kiva leikki"

Eli maanantaina vietettiin Runebergin päivää. Leikittiin "tortut palaa" leikkiä. Jossa aikuinen vetää lapset (tortut) jaloista uuniin ja leipuri nukahtaa. Apulainen soittaa triangelia ja vasta viidennellä kerralla leipuri herää ja käy hakemassa tortut pois uunista.

Katsottiin myös Ruuneperi peri peri laulu yotubesta. Sekä leikittiin Runoilija Ruuneperi- loruleikki.


"Rummutettiin. Heiluttiin ympyröitä. Heilutettiin huiveja. Minä rummutin tätä. Rummutin soitinta. Olin hiljaa. Me katsottiin saamenkieli video. Mulla oli reppuselässä. Pipsapossureppu. Nostin käden ilmaan. Niina otti kuvan meistä. "

Tiistaina olikin Saamelaisten kansallispäivä. Kuunneltiin saamenkieltä. Leikittiin piirissä Tanssivat revontulet sekä sama kappale leikittiin myös huivien kanssa. Stallodansa kappale rummutettiin rummuilla."Heilutettiin huiveja. Soitettiin kilikinta (triangeli), kulkusia, rumpuja. Heilutin revontulia. Niina luki jänöstä" (soitinloru)

Musiikissa soitettiin talvisia soitinloruja ja leikittiin huiveilla Revontulitanssi laulu.


" Mä piirsin tähän. Vaaleeta ja tummaa. Pinkkiä ja keltaista väriä. Piirsin kynällä. Keltaista. Auringon. Laastarin. Oranssia, pinkkiä, punaista."

Lapset pääsivät tutustumaan tabletilla piirtämisohjelmaan ja kokeilemaan miten pädillä onnistuu  piirtäminen.

"Tänään me heitettiin palloja. Jumpattiin tämmöstä (makaa selällään lattialla). Hierottiin palloilla. Pienellä pallolla. Pallot Niina kaato. Niitä oli paljon. Tälleen. Ja näin vieritettiin palloa" (näyttää lattialla).

Kyseessä oli siis Panun ja Peetun pallojumppa jota jumpattiin/ leikittiin salissa. Palloa vieritettiin lattiaa pitkin,  kosketettiin sillä mahaan, päähän..jne.  Loppurentoutuksena oli pallohieronta. "Katsottiin prinsessoja ja miehiä. Ne tanssivat. Mekkopukuja. Ne oli hienoja. Me tanssittiin."

Perjantaina wanhat kävi hienoissa mekoissaan ja puvuissaan tanssimassa. Viimeiseen tanssiin päästiin kaikki mukaan. Luettiin myös Huuko kirjoja.


Ensi viikolla meillä on Ystävänpäivään liittyvää toimintaa. Sekä tervetuloa yhteiselle aamupalalle keskiviikkona 14.2!