perjantai 12. huhtikuuta 2024

Maatilan elämää ja ruoan reitti

 Viikko alkoi meillä ohjatuilla leikeillä joissa aikuinen oli mukana. Maatilaleikissä syötettiin lehmiä ja heppoja. Ankat ui lammessa... Kotileikissä tehtiin tortilloja ja jälkiruuaksi oli hedelmiä, pestiin pyykkiä, ripustettiin ne kuivumaan... 


Tiistaina aloitettiin käymään ruoanreittiä ja ensin vuorossa olivat maidon- ja viljanreitit.
Lapset tiesivät, että maito tulee lehmästä ja käytiin läpi myös muita tuttuja maitotuotteita. Juteltiin, että erilaisista viljoista tehdään mm. puuroja, leipiä ja leivonnaisia. 

Piirillä Mikael Agricolan päivänä tavutettiin ja taputettiin sanoja. Sekä soitettiin sanoja myös kapuloilla. Leikittiin myös laiva on lastattu leikkiä kapuloilla soittaen. Aiheena oli hedelmä.

Keskiviikkona pari opiskelijaa kävivät pitämässä meille noppa-jumppaa
Lapset saivat vuorotellen heittää noppaa ja silmäluku kertoi aina jumppaliikkeen mikä yhdessä tehtiin...oli konttausta, pyörimistä, pomppimista, kurottelua varpaisiin ja kattoon... lapsia vähän ujostutti alkuun, mutta loppua kohti hienosti kaikki osallistuivat.

Ennen ulkoilua loruteltiin vielä työkoneista ja ruokaa odotellessa lajittelimme maatilaneläimiä värien mukaan.

Torstaina olikin jo toiseksi viimeinen vesileikki kerta uima-altaalla, viimeinen kerta parin viikon päästä.

Perjantaina mielikuvitusjumpassa käytiin Eepi-ketun kanssa rakennustyömaalla liikkumassa niin kuin työkoneet. Maalattiin seiniä, kerättiin roskia (palloja), kannettiin tiiliä (muotolaattoja), virrattin vetenä putkissa (ryömittiin tunnelin läpi)... lopuksi työkoneet ajoivat parkkiin.


Mukavaa viikonloppua!