perjantai 30. elokuuta 2024

Elokuun viimeinen viikko

Viikko alkoi vv-leikillä. Tällä kertaa lauloimme Pullalaulua, jossa lapsista leivotaan pullaa. Lapset saivat myös ryömiä ja kontata tunnelia pitkin.


Toinen ryhmä pääsi ulos puhaltelemaan saippuakuplia.

Musiikissa leikittiin käsilaulu, jossa kädet liikkuivat ylös, alas ja eteen. Taputus kun alkaa laulussa taputettiin käsiä, tömisteltiin jalkoja.. Mistä löydän ystäväin laulussa kuljettiin kaverin kanssa käsikkäin. Toivelauluja laulettiin lopuksi.

Keskiviikkona väritettiin etana värityskuva.

Torstaina käytiin sillalla retkellä. Kaiteen raosta kurkittiin jokea, joka oli melko kuiva. Lapset huomasivat että hämähäkin seittejä oli kaiteessa paljon sekä veden pinnalla pomppi vesikirppuja. Matkalla nähtiin myös muutama koira. Retken päätteeksi ehdittiin myös ulkoilla vielä Röllin pihalla.


Perjantaina luettiin Teemu ja Maija -kirja. Myös tässä kirjassa käsiteltiin kehonosia, jotka ovat olleet elokuun aiheena kehotunnekasvatuksessa.









perjantai 23. elokuuta 2024

Musiikkia ja pelipäivä

Uusi viikko aloitettiin vv-leikissä parilla erilaisella hernepussileikillä. Aluksi Petra pudotti hernepussin päänsä päältä nyökkäämällä ja lapsi koetti saada sen kiinni. Sitten lapsi pudotti ja Petra koetti saada kiinni. Seuraavassa leikissä kokeilimme kuljettaa hernepussia eri kehonosien päällä. Pään päällä hernepussi pysyi melkeinpä parhaiten, jos käveli tasaisesti. Olkapäältä ja jalan päältä se putosi helpommin. Lopuksi vielä heittelimme hernepussia. Tällä kertaa sai valita Ryhmä Hau -tarroista mieleisen. 


Toinen porukka pääsi puolestaan taiteilemaan katuliiduilla Hennan kanssa. Yksi lapsista kertoikin syömään tullessamme, että "täällä on yllätys", kun lasten piirustuspaikka lähestyi. 

Tiistaina musiikissa rytmittelimme kehosoittimilla lauluja Maharumpu-cd'ltä. Taputtelimme jalkoja, tömistelimme ja silittelimme. Soitimme myös rumpuja tutun Ihahaan tahtiin. 



Keskiviikkona kädentaidoissa meillä oli pujottelua sekä tehtiin hamahelmillä. Sorminäppäryyttä tarvittiin ja hienosti se sujuikin!


Torstaina meillä oli liikuntasalivuoro. Aluksi olimme juoksu/tauko -leikkiä. Juoksimme siihen saakka, kunnes musiikissa tuli tauko, jolloin pysähdyimme. Seuraavaksi jokainen sai oman ämpärin ja kokeilimme laittaa eri kehonosia ämpärin sisälle. Hauskinta taisi olla pään laittaminen ja jalatkin sai melkein kokonaan ämpärin sisälle. Sen verran oli vauhdikasta menoa että kuvat jäi ottamatta☺

Perjantaina vietettiin pelipäivää pelaamalla hedelmätarha peliä sekä etsimällä eläinperheeseen kuuluvat poikaset.



perjantai 16. elokuuta 2024

Vanhempainilta

 

Lämpimästi tervetuloa

Peikonpesän vanhempainiltaan

tiistaina 3.9. klo 17.

 

Ilmoittautuminen ja mahdolliset erityisruokavaliot

ilmoitustaululla olevaan listaan 26.8. mennessä, kiitos😊

VV-leikki alkaa

Maanantaina meillä alkoi VV-leikki eli vuorovaikutusleikki. Petra pitää sitä neljälle lapselle kerrallaan. Leikkikertoja on yhteensä 4. Ensimmäisellä kerralla kävelimme musiikin tahdissa ja kun musiikissa tuli tauko, myös me pysähdyimme. Vanutuppokosketuksessa Petra kosketti vanutupolla johonkin kehonosaan ja lapsi sai kertoa tai näyttää mihin kosketettiin. Jokaisen leikkikerran lopuksi saa valita ja liimata tarran omaan kerhopassiin. Ne lapset kenellä ei vielä ollut oman VV- leikkivuoron aika lähti Hennan kanssa ulos lukemaan Tunnetko puita Maisa kirjaa. 

Tiistaina satuhetkellä luettiin Teemu käy lääkärissä. Kirja kiinnosti kovasti. Varsinkin rokotus kohta taisi olla mielenkiintoinen.

Keskiviikkona aloiteltiin auringonkukka askartelua. Muottina käytettiin tyhjää vessapaperirullaa.


Torstaina jumppasalissa heitettiin palloja koriin, oltiin pallosadetta, vieritettiin palloja jalkojen välistä... 

Perjantaina kokeiltiin millaisia ääniä saadaan aikaan jaloilla tömistämällä, käsiä vastakkain hankaamalla, päätä naputtamalla ja reisiä taputtamalla. Lauloimme myös Kärpänen istui polvella -laulua, jonka avulla voi harjoitella kehonosien nimiä. Lauluhetken lopuksi lapset toivoivat Bussilaulua ja Autolaulua.







perjantai 9. elokuuta 2024

Ensimmäisiä päiviä Peikonpesässä

 Ensimmäiset päivät täällä Peikonpesässä on mennyt mukavasti. Rauhallisissa tunnelmissa. Lapset ovat tutustuneet ryhmän tiloihin, uuteen aikuiseen Hennaan ja tietysti myös toisin päin😊 Isolla pihalla ollaan saatu uudenlaisia leikkejä... Vielä ryhmä ei ole täysi, mutta pikku hiljaa kaikki kaverit palailevat lomilta.


Metsässä on ollut mukava kiipeillä kivillä ja kannoilla, tutkia muurahaisia...


Kotileikissä on syöty pizzaa, ketsuppia laitettu ruokiin, maitoa kaadettu purkista, vettä valutettu hanasta. Autoilla on ajettu ahkerasti ja niitä järjestelty riviin.


Käytiin leikkimässä Laivapuistossa. Kiipeily ja keinuminen oli mukavaa puuhaa!




tiistai 6. elokuuta 2024

Elokuussa

- tutustumme Peikonpesän toimintatapoihin

- loruttelemme ja luemme kirjoja

- laulamme mm. nimilauluja ja rytmittelemme kehosoittimilla

- totuttelemme ulkoilemaan isolla pihalla aamupäivisin