perjantai 8. syyskuuta 2023

Syyskuun ensimmäinen viikko ja tutustumista kehonosiin...

 Maanantaina tehtiin porkkanapainantaa kahtia halkaistulla porkkanalla. Haarukalla painettiin porkkanan vihreä osa. Ruokapiirillä kuvakorttien avulla käytiin läpi kehonosia. Mietittiin missä on meidän sormet, jalat, varpaat, käsi, nenä..


Tiistaina musiikissa kehonosalauluja mm.kärpänen istui korvalla, polvella, varpaalla, kädellä..., pää-olkapää-peppu-polvet-varpaat..., missä on peukalo? Täällähän minä...loppurentoutus lauluna nallen lauluista "minä".
Ruokapiirillä kuunneltiin Mimmien "olen ihana" ja kielinupun "missä on sun silmät..."- laulut.

Keskiviikkona luettiin kirja nimeltään Aino pikkuinen tyttö. Kirja kertoi kolmevuotiaasta Ainosta ja hänen perheestä johon syntyi poika vauva. 

Torstaina jumpattiin salissa kehonosajumppaa. Ensin otettiin kassijumppaa niin että ohjeen mukaan piti laittaa esim. jalka kassiin, käsi kassiin. Lopuksi mentiin kokonaan istumaan kassin sisälle ja aikuinen veti kierroksen jokaista kassin kyydissä. Jumpattiin myös pää-olkaapää leikki istuen. Hyvin saatiin venytystä kehoon. Päästiin myös juoksemaan salia ympäri. Musiikin pysähtyessä tuli ohje esimerkiksi taputtaa mahaa, jalkoja... Lopuksi leikittiin myös mun jalat kulkee näin leikki. Siinä kuljettiin eteenpäin, taaksepäin, sivulle, pyörittiin jne. 

Tällä viikolla on vietetty VASUISTA VAUHTIA viikkoa "kielten rikasmaailma oppimispolun perustana". Ollaan luettu paljon kirjoja, loruteltu lorupussin loruilla ja perjantaina "read hour"päivänä tutustuimme lukujengin kieliseikkailuun ja sen erikieliä puhuviin eläimiin, jotka viettivät mukavaa tivolipäivää yhdessä. Katsottiin siihen kuuluva videopätkä, kun kaverukset olivat tivolissa ja lepohetkellä luettiin aiheeseen liittyvä satu.

Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!

Ensiviikolla tiistaina vanhempainilta ja torstaina perheiden yhteinen aamupala.
TERVETULOA!