perjantai 8. joulukuuta 2023

Joulukuun ensimmäinen viikko

 Maanantaina avattiin viikonlopun luukut ja sieltä tulikin tehtäväksi ruokkia Tonttulan eläimiä...tämä olikin lapsille mieluinen tehtävä ja samalla harjoiteltiin värejä sekä lajittelua. Kaikki eläimet tulivat ruokittua, jotkut saivat ruokaa vähän enemmän kuin toiset. Seuraavaksi olimme hiipiviä Tonttuja eli musiikin soidessa hiivimme hiljaa ja musiikin loppuessa pysähdyimme ja jälleen musiikin kuuluessa lähdimme liikkeelle hiljaa hiipien. Hyvin sujui, vaikka lopussa tontut laittoivatkin juoksuksi. Tämän päivän luukun sai eräs lapsi, jota arvonta suosi ensimmäiseksi. Pikku paketista löytyi pientä kotiin viemistä.

Junaleikki on joulukuun uutuus leikki...ja yhteistyössä syntyy pitkät radat...

Tiistaina taas yksi lapsi sai oman paketin ja otettiin ennakkoon jo itsenäisyyspäivän luukku ja sieltä tuli lapsille tehtäväksi etsiä kadonneet kulkuset. Ryhmään oli piilotettu kahdeksan kulkusta ja nopeasti ne löytyivät.
Kuuntelimme Maamme-laulun
Oli senverran kova pakkanen, niin olimme aamupäivän sisällä ja pelattiin mm.muistipelejä, tehtiin palapelejä ja hamahelmiä...
Torstaina joulukalenterista tuli suunnistustehtävä. Tontut olivat käyneet laittamassa jouluisia kuvia Röllin käytävälle ja niitä lähdettiin sitten porukalla etsimään. 12 kappaletta niitä löytyikin!

Torstaina oltiin myös Seurakunnan järjestämällä kynttilähetkellä. Siellä kerrottiin Joulun tapahtumista, laulettiin sekä lapset saivat viedä kynttilöitä näyttämölle.

Perjantaina kalenterista oli lapsen vuoro saada paketti kotiin viemisiksi. Sytytimme toisen adventtikynttilän sekä Finlandia hymnin soidessa ensin piirsimme valkoisilla liiduilla paperille ja sitten maalasimme vielä sinisellä vesivärillä paperin.
Ulkona ilohetkellä juhlistimme Jean Sibeliuksen päivää ja jo mennyttä Suomen Itsenäisyyspäivää nostamalla lippusalkoon sekä kulkueella. Kulkueeseen pääsi kaksi Peikonpesäläistä mukaan kantamaan ja heiluttelemaan Suomenlippua. 

Mukavaa viikonloppua!