perjantai 22. joulukuuta 2023

Jouluviikko

 

Maanantaina kuunneltiin kiva jouluinen satu, missä kyseltiin "Mistä löytyy joulu?" Satu alkoi tyhjästä taulusta ja sadun edetessä tauluun ilmestyi satuun liittyviä kuvia ja sadun lopussa taulu olikin jo niitä täynnä.

Tiistaina sai valita värittääkö piparkakku vai yksisarvis kuvan.
Meillä kävi myös tutustumassa kaksi tulevaa Peikonpesäläistä Ruskometsän ryhmästä. Sekä meidän ryhmästä kaksi vuoden vaihteessa siirtyvää lasta kävi vuorostaan tutustumassa tulevaan Tähtimetsän ryhmään. Ruokapiirillä laulettiin Joulupukki laulu sekä pikku tonttu nukkuu. 

Keskiviikkona laulettiin ja loruteltiin joululauluja. Tonttuorkesteri laulussa jokainen pääsi  soittamaan vuorollaan joko kapuloilla, kulkusilla tai marakassilla.
Nautittiin myös maittava jouluateria jälkiruokineen. 

Torstaina väritettiin jouluiset värityskuvat, joko tonttu tai joulukuusi.
Lapset saivat arvioida meidän toimintaa eli mikä on ollut kivointa ja mistä ei oo niin tykännyt...Huomattiin, että meillä on ollut aika kiva syksy toiminnan suhteen, joten tästä on hyvä jatkaa alkuvuodesta!

Käytiin myös salissa leikkimässä/ jumppaamassa jo aikaisemmin joulukalenterista tulleet leikit joihin tarvitsi tilaa enemmän. Tonttjen aamuvenyttelyllä aloitettiin, jumpattiin tonttujumppaa, pipari-poro- kuusi juoksuleikki leikittiin,  tontut liikkeellä leikissä musiikin pysähtyessä tontut myös pysähtyivät ja musiikin soidessa jatkettiin matkaa. Lahjat karkaavat leikissä joulupukin pussissa oli reikä ja lahjat (pallot) tuli kerätä takaisin. Loppu rentoutuksena oli Tontun uni satuhieronta jonka lapset tekivät toisille pareittain.

Perjantaina sytytettiin neljäs adventtikynttilä ja joulukalenterista tuli leikki jossa mietittiin mitä metsän eläimiä metsässä on ja kuinka ne liikkuu. Matkittiin karhuja, pupuja, käärmeitä ja kettuja. Luettiin myös Siili ja metsän äänet kirja.

Vietimme myös Tähtimetsään siirtyvien lapsien läksiäisiä❤ 
Muistoiksi he saivat pupu ja autokortit. Kiitos kaikille mukavasta syksystä ja Hyvää Joulua! Nähdään ensi vuonna.