perjantai 6. syyskuuta 2024

Maanantain vv-leikissä kuljetettiin palloa eri tavoilla, kuten polvien välissä, kainalossa ja käsien välissä. Lisäksi lauloimme ja leikimme "Soudetaan, soudetaan pitkä matka mummolaan". Lopuksi otimme tietysti tarrat ja nyt lapset saivat viedä tarrapassit kotiin.

Toinen porukka pääsi alapihan kentälle juoksentelemaan sekä leikkimään hippaa.

Tiistaina aloitimme siiliaskartelua. Ensin leikkasimme siilin ja sitten liimasimme piikit havunneulasista. Seuraavana päivänä jatkoimme askarteluja.



Torstaina käytiin Laivapuistossa kiipeilemässä, laskemassa mäkeä...

Tällä viikolla on vietetty Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -teemaviikkoa, jonka aiheena on ollut matemaattinen ajattelu. Perjantaina lajittelimme eläimiä värin mukaan.


Tavallisissa arkipäiväisissä tilanteissa matemaattisia taitoja voidaan edistää monella tavalla, kuten esimerkiksi:

Lasketaan kuinka monta perunanpalaa on lautasella. Vertaillaan kumpi lelu on suurempi. Kiinnitetään huomiota siihen, ketkä ovat tänään päiväkodissa ja ketkä poissa.

Perjantaina pihalla oli kaikille alapihan leikkijöille yhteinen, ohjattu leikki. Alapihan kentällä oli kolme aarrearkkua (rengasta), joihin sai viedä pihalta löytämiään aarteita. Pääsimme myös tuoksuttelemaan luonnon tuoksuja lasipurkeista. Jotkut lapsista etsivätkin aarteita koko loppu-ulkoilun ajan. Liivileikittäjä-toiminta jatkuu aina silloin tällöin ulkoilun aikana. Siihen voi osallistua halutessaan. 

Tällä viikolla on vietetty myös Miniverso-viikkoa. Vanhempainillassa esittelimme lyhyesti Miniverso-sovittelua. Syyskuussa lapsille tullaan esittämään Miniverso-sovittelu nukketeatterin avulla. Alle kolmevuotiaiden kanssa ristiriitatilanteiden selvittelyssä sanoitamme tilannetta ja puhumme tunteista mm. kuvia apuna käyttäen.