torstai 14. maaliskuuta 2024

Kuuloaisti ja varhaiskasvatuksen päivä

 Viikko aloitettiin "kertaamalla" jo ennestään tuttuja kierrätysasioita. Palauteltiin mieleen Palloässien hahmoja. Sekä lajiteltiin roskia oikeisiin lajittelupisteisiin. 


Aisteista meillä vuorossa oli kuulo. Oltiin ihan hiljaa ja kuunneltiin mitä ääniä kuuluu..keittiöstä kolinaa, puheenääniä.. Luettiin kuulo kirjaa, missä oli esimerkkejä mitä voidaan kuulla. Esim. rannalla kuulet aaltojen kohinan ja lokkien kirkunan. Lapset ihmettelivät miltä kuulostaa aaltojen kohina. Kuunneltiin ääni pädiltä. Kuunneltiin myös lehmän ammuntaa, mopon ääntä, koiran haukuntaa, auton ääntä...ja lapset yrittivät arvata mikä ääni on kyseessä. 


Maalattiin vesiväreillä vihreällä värillä ruohoa. Tarkoitus on jatkaa työtä vielä pääsiäisaskarteluna askartelemalla siihen tipu. 


Varhaiskasvatuksen päivää vietettiin torstaina. Tämän vuoden Varhaiskasvatuspäivän teema on ; "Ilo olla mukana! Lasten yhdenvertaisuus varhaiskasvatuksessa"  Jokaisella lapsella tulee olla yhtäläiset oikeudet oppia, osallistua ja olla mukana varhaiskasvatuksen toiminnassa. 
Julisteesta katsottiin lasten kanssa kuvia ja he saivat kertoa mitä näkevät. Juteltiin että kaikilla on samanlainen oikeus ihonväriin tai sukupuoleen katsomatta esim. leikkiin, musiikkiin, olla päiväkodissa..jne. Puhuttiin myös siitä että meidänkin ryhmässä voisi olla iholtaan erivärisiä ihmisiä, mutta nyt ei ole. Ja että he saisivat myös yhtälailla leikkiä ja olla toiminnassa mukana. Vietettiin päivää myös niin että vesileikkeihin sai tuoda kotoa oman lelun. 



Satuhetkellä luettiin Vauhdikkaat veneet. 

Ensi viikolla Niinan kaverina on Sanni. Ja muistattehan käydä vastaamassa asiakastyytyväisyyskyselyyn. Vastausaikaa on 24.3 asti. Kiitos!

Mukavaa viikonloppua!