perjantai 22. maaliskuuta 2024

Tuntoaisti ja pääsiäisjuttuja

 Maanantaina lapset saivat askarrella omat pääsiäiskanat...erivärisiä höyheniä liimailtiin ja lopuksi kanat liimattiin viime viikolla maalatuille vihreille papereille.


Tiistaina tutustuttiin tuntoaistiin. Kirjassa kerrottiin, että eläinten turkit omat pehmeitä, hiekka rosoista ja jää kovaa sekä puunrungot karheita. Lapset mm. kastoivat kädet lämpimään ja kylmään veteen, tunnustelivat erimuotoisia ja kokoisia kiviä ja lopuksi pelattin tuntoaisti peliä.

Keskiviikkona musiikissa oli pääsiäisloruina noidan soppa- rytmikapuloilla ja tipu,kana ja jänöjussi-kehorytmittely sekä lauluina mm.kanapolkka,missä heiluteltiin huiskuja oikean värisen kanan kohdalla. Tiputanssissa soitettiin rytmimunilla.
Ennen ruokailua kylvettiin ohranruohon siemenet ja tässä teemme tutkimusta miten siemenistä alkaa kasvamaan vihreää ruohoa ja kuinka kauan siinä kestää...eli jäämme innolla odottamaan mitä tapahtuu :)

Torstaina jumpassa oli tuntoaisti-rata. Lapset innostuivat kiertämään rataa monta kertaa uudestaan ja uudestaan.
Ennen ulkoilua luettiin myös yhden lapsen tuoma oma kirja.

Perjantain satuhetkellä saimme kuulla millaisia pääsiäisvalmisteluja Tohelolla ja Torvelolla oli...virpomavitsojen kerääminen ja koristelu, pääsiäismunien maalausta ja pääsiäisruohon kylväminen...ensi viikolla jatketaan ja nähdään mitä muuta puuhaa vielä on ennen pääsiäistä.

Tutkittiin  meidän pääsiäisruohon kasvua ja voi olla että viikonlopun jälkeen jo ruohoa näkyy...

Tällä viikolla on paljon loruteltu ja kuunneltu lasten toivelauluja


Kiitos Sannille näistä parista viikosta! Ensi viikolla Niina ja Henna touhuavat taas yhdessä lasten kanssa. Ensi viikon perjantai onkin vapaa, kun on pitkäperjantai.

Hyvää viikonloppua ja mukavaa palmusunnuntaita!