perjantai 8. maaliskuuta 2024

Maaliskuun ensimmäinen viikko

 Viikko alkoi meillä leikkipäivällä sekä uuteen kaveriin tutustumisella leikkien ja laulaen. 

Tiistaina meillä olikin valokuvaus. 

Tässä kuussa käymme aistit läpi ja aloitimme keskiviikkona näköaistista. Luimme näköaistiin liittyvän kirjan ja tarkastelimme ryhmäämme eriväristen "kalvoikkunoiden" läpi, ryhmä näytti vihreältä, siniseltä, keltaiselta, punaiselta ja lähes tummalta violetin läpi. Kiikaroimme vielä vessapaperirullilla ja silloin näkökenttä jäi aika pieneksi mitä näimme. Testasimme myös mitä näkyy, kun suljemme silmät...no ei yhtään mitään! Ensi viikolla vuorossa kuuloaisti.

Torstaina kävimme Kivenkolossa pelaamassa tablella pelejä ja olikin jännää kun tablen pelit heijastuivatkin isoon näyttöön (älytaulu). Jokainen pääsi pelaamaan ja hienosti sujuikin. Tablen avulla opetellaan käden ja silmän yhteistyötä, hahmottamista, värejä, vuoron odottamista...

Perjantaina luettiin kirja Maisan talvipäivästä. Jossa oli talvisia asioita.. mäenlaskua, lumipallojen pyörittämistä, lumilinnan rakentamista..

Lapset tunnistivat hienosti erilaisia tunteita Palloässien Lennu liito-oravan ja Kaarle karhun kuvakorteista... hämmästynyt, iloinen, vihainen, surullinen..


Kotileikki on yksi lasten suosikkileikeistä ja siellä tehdään herkullisia ruokia. Tortillojen valmistaminen onnistuu mukavasti.


Ensi viikolla ryhmässä Hennan kaverina on Sanni. 
Hyvää viikonloppua!